IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> 

# Zakładaj temat w formacie:
[adres_hostingu] krótki opis (pozbawiony emocji)

# Staraj się przynajmniej w kilku zdaniach napisać jak najdokładniej dlaczego nie polecasz danego hostingu. Staraj się używać rzeczowego języka popartego dowodami. Nie pisz w stylu 'nie polecam bo ma pady' etc. Takie tematy są po prostu bezwartościowe.

Reply to this topicStart new topic
> gigantyczny.pl | serwery-hosting.pl
DawPi™
post 19.11.2006, 16:51
Post #1

valid cue to your things

Grupa: uzytkownik
Tematów: 521
Nr użytkownika: 1

Dlaczego nie sprzedają już na Allegro.
Dlaczego ich oferta nie cieszyła się takim boomem jakby chcieli sobie admini.

-----------

gigantyczny.pl

Cena została tak skalkulowana aby nasza oferta była bezkonkurencyjna na polskim rynku hostingu. Bo po co przepłacać jeśli za tak mało możesz hostować nieograniczoną ilość stron, mieć 250Gb miejsca oraz 2100Gb transferu...

Hm, cena bezkonkurencyjna? A jednak konkurencja ma taniej. Szczegóły poniżej.

----------------------------

serwery-hosting.pl

EBH eXtreme Big Hosting to usługa hostingu o eXtremalnie dużej 250 GB powierzchni na strony WWW, oraz stosownej 1110 GB ilości transferu miesięcznie, Roczna ilość transferu to 2100 GB x 12 więc oferta to
25200 GB Rocznie.

Zdecydowanie odradzam. Sposób płatności niewygodny. Zakładasz subskrypcję w PayPal, testujesz, a potem możesz anulować. Nie zdążysz tracisz pieniądze! Bardzo nieprofesjonalne podejście.
Hostingi szanujące klientów umożliwiają test serwera w określonym czasie bez konieczności zakupu.
Błędy w kodowaniu na oficjalnej stronie! Błędy ortograficzne ! Google AdSense - nie pomaga, a odstrasza. Myślałem, że "profesjonaliści" oferujący tak dobre usługi zarabiają dość by nie dodawać reklam. bag.gif

-------------------------------
-------------------------------
Informacje:
Obie firmy mają podpisane umowy ( tak mi powiedziano ) na wyłączność na Polskę z firmą duńską servage.net. Już to każe zastanawiać.

Testowałem konto w jednej jak i drugiej firmie i muszę stwierdzić, że obie mają nieaktualne wersje MyPhpAdmin. Prostego skryptu nie mogłem zainstalować. A jak już cudem udało mi się wgrać bazę SQL to serwer miał zablokowane podstawowe funkcje. Jednym słowem nie spełnił moich oczekiwań. Cena dobra, za dobra.

Firma vantes, właściciel gigantyczny.pl oferuje darmową usługę hostingu zdjęć. Nic w tym złego gdyby nie fakt, że oparty na pirackim skrypcie ! Sam kiedyś taki testowałem i w licencji było wyraźnie napisane, że by używać skryptu należy pozostawić w stopce info. A w stopce widzę tylko informacje o wersji. Choć i to do końca nie wiem czy skryptu czy ... ?? Szkoda, że nie kupili licencji.
Rażące błędy ortograficzne tak na stronach serwisów jak i na aukcjach Allegro. Mimo zwrócenia uwagi na to administratorom, błędy nadal nie poprawione.
Jeden serwis sprawdzający UpTime wskazuje wartość 0.

Sami oceńcie.

--------------------
www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB

kontakt:
GG: 7129
e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com

założyciel webMe.pl - tatuś ;)
Go to the top of the page

+Quote Post
HUBI
post 20.11.2006, 1:05
Post #2

Tematów: 197
Nr użytkownika: 2

Trudno mi oceniac, nie mam i nie bede mial tam hostingu(poniewaz mam swoich zaufanych hostingowocow) jakos nie slyszalem opini o tych uslugodawcach.

--------------------

+Quote Post
DawPi™
post 20.11.2006, 1:14
Post #3

valid cue to your things

No tak, a jeśli możesz to załóż nowy temat w dziale Biała Lista z tymi Twoimi zaufanymi ( i pewnie sprawdzonymi ) firmami w których masz/miałeś hosting. To na pewno pomoże.
Na pewno mogłeś nie słyszeć bo jak mówiłem są to nowe firmy..........
Obecnie "głośno" o nich tylko na Allegro.

--------------------
www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP

kontakt:

+Quote Post
HUBI
post 20.11.2006, 2:42
Post #4

Prosze bardzo napisalem kilka z ktorych korzystalem. Ponizej linki:
http://webme.pl/index.php?showtopic=103
http://webme.pl/index.php?showtopic=102

--------------------

+Quote Post
vantes
post 4.12.2006, 11:31
Post #5

Tematów: 0
Nr użytkownika: 68

Witam

Jestem przedstawicielem GIGANTYCZNY.PL

Widząc wypowiedź DawPi musimy się do niej ustosunkować...

Owszem potwierdzamy że mr. DawPi testował u nas konto... ale
Dlaczego aż tak bardzo uw osobnik ma do nas pretensje... ?
Otóż zakładając u nas konto testował swój skrypt uploadu. Odrazu miał problemy. Nie potrafił wgrać bazy danych (i to wcale nie przez starą wersje mysql - bo ta jest jedną z nowszych - MySQL 4.0.26, phpMyAdmin 2.6.4-pl4) a dlatego że poprostu ma o tym nijakie pojęcie. Nie potrafił także użyć unikalnej funkcji w naszym panelu - mianowicie wgrywania bazy poprzez ftp - jednym kliknięciem przycisku. Gdy nasz pracownik wgrał za niego baze, pojawił się następny problem... Dostaliśmy info że jego skrypt nie działa i to własnie z powodu ustawień na naszym serwerze... Co się okazało - w skrypcie UPLOADOWYM eek.gif nie ustawił chmodów i chciał żeby działał smile.gif

To tyle o kompetencji tego Pana.

Co do naszyej współpracy z servage - tak jak wczesniej powiedziano - mamy podpisaną umowę. Co do osoby Pana Piotra Paszkiewicza (serwery-hosting.pl) - sprzedawał on takie same konta w ramach resellera - jednak po podpisaniu z nami servage wycofała sie z usługi resellingu na Polskę, manufaktura serwery-hosting.pl jednak została aktywna by nie robić zamieszania wsród klientów.

I teraz sprawa dla nas najważniejsza...
Nasz serwis www.fotoo.pl - owszem jest to ewaluacja skryptu napisanego extremepow ale jaknajbardziej legalana: zapłaciliśmy pełną kwotę licencji i rozwijamy we własnym zakresie skrypt. Wszelkie nasze poczynania zostały uzgodnione z twórcą skryptu - wraz z usunięciem linku do niego - wersja 2 która własnie jest na ukończeniu bedzie miała ponad 70% kodu innego niż oryginał więc całkowicie będzie należeć już do nas.

Co do Pana DawPi: Sam prowadzi serwisy uploadowe... I co tu dużo mówić: używa kradzionych hackowanych i nullowanych skrypytów. Sam zaczął wojne. My mamy licencje a ciekawe czy on ma ?
Własnie wysłałem maila do autora skryptu użytego przez DawPi na http://upfoto.pl/ (notabene ten sam co my smile.gif ) oraz autora skryptu uploads.pl

Prawdopodobnie ten wpis zostanie usunięty ponieważ jest on tu adminem. Jeśli tak się stanie naszym głównym punktem honoru będzie ZAKOŃCZYĆ tą sprawe tak jak być powinno.

+Quote Post
DawPi™
post 4.12.2006, 17:43
Post #6

valid cue to your things

Po pierwsze żyjemy w takim kraju, a nie innym ( na razie ) i każdy zgodnie z konstytucją ma prawo do wyrażania własnej opinii.
Przejdę do sedna.

CYTAT(vantes @ 4.12.2006, 10:31) *
Owszem potwierdzamy że mr. DawPi testował u nas konto... ale
Dlaczego aż tak bardzo uw osobnik ma do nas pretensje... ?
Otóż zakładając u nas konto testował swój skrypt uploadu. Odrazu miał problemy. Nie potrafił wgrać bazy danych (i to wcale nie przez starą wersje mysql - bo ta jest jedną z nowszych - MySQL 4.0.26, phpMyAdmin 2.6.4-pl4) a dlatego że poprostu ma o tym nijakie pojęcie. Nie potrafił także użyć unikalnej funkcji w naszym panelu - mianowicie wgrywania bazy poprzez ftp - jednym kliknięciem przycisku. Gdy nasz pracownik wgrał za niego baze, pojawił się następny problem... Dostaliśmy info że jego skrypt nie działa i to własnie z powodu ustawień na naszym serwerze... Co się okazało - w skrypcie UPLOADOWYM eek.gif nie ustawił chmodów i chciał żeby działał smile.gif

Oczywiście, że od razu miałem problemy z wgraniem bazy SQL ponieważ nie macie najnowszego MySQL, ja testowałem na wersji Wersja klienta MySQL: 4.1.11 oraz na phpMyAdmin - 2.9.1 - więc proszę oszczędzić sobie bajeczki o najnowszych wersjach. Pojęcie mam takie, że mi to wystarcza i nie mam z tym problemów.

Unikalna funkcja? Tak, taka unikalna, że nawet po jej wykorzystaniu baza wgrała się nieprawidłowo.

Wasz pracownik wgrał bazę? Proszę takich głupot nie opowiadać. Nigdy nikomu nie dawałem moich baz do jakichkolwiek operacji.

Nie ustawiłem racja, ponieważ na poprzednim serwerze nie było to konieczne gdyż serwer sam to robił. Lub było to przeprowadzane w inny sposób, bliżej mi nie znany. Co nie zmienia faktu, że potem mimo ustawień prawidłowych CHMODów serwis nadal zgłaszał błąd niepoprawnej funkcji ( lub coś innego, nie znam się na typografi serwerów tak jak zapewne Pan, ale fakt faktem nie działało).

To tyle w tym temacie. Musiałem sprostować te brednie w stosunku do mojej osoby.

To tyle o kompetencji tego Pana.
Co do naszyej współpracy z servage - tak jak wczesniej powiedziano - mamy podpisaną umowę. Co do osoby Pana Piotra Paszkiewicza (serwery-hosting.pl) - sprzedawał on takie same konta w ramach resellera - jednak po podpisaniu z nami servage wycofała sie z usługi resellingu na Polskę, manufaktura serwery-hosting.pl jednak została aktywna by nie robić zamieszania wsród klientów.

Hmm, tak, bla bla bla. To są Państwa wewnętrzne ustalenia między firmą servage. Potencjalny klient "tego nie zauważy". A że pisze Pan, że są jedynymi to jak się to ma do dwóch firm działających na terenie Polski. De facto nie ma Pan racji pisząc, że jesteście jedyną firmą na Polskę. Proste o logiczne.

Nasz serwis www.fotoo.pl - owszem jest to ewaluacja skryptu napisanego extremepow ale jaknajbardziej legalana: zapłaciliśmy pełną kwotę licencji i rozwijamy we własnym zakresie skrypt. Wszelkie nasze poczynania zostały uzgodnione z twórcą skryptu - wraz z usunięciem linku do niego - wersja 2 która własnie jest na ukończeniu bedzie miała ponad 70% kodu innego niż oryginał więc całkowicie będzie należeć już do nas.

W takim razie zwracam honor w tej kwestii. Moje przypuszczenia były oparte na tym, że rzadko kto wykupuje licencję z usunięciem oficjalnego linka. Jeśli tak było w tym przypadku, przepraszam za błąd.

Co do Pana DawPi: Sam prowadzi serwisy uploadowe... I co tu dużo mówić: używa kradzionych hackowanych i nullowanych skrypytów. Sam zaczął wojne. My mamy licencje a ciekawe czy on ma ?
Własnie wysłałem maila do autora skryptu użytego przez DawPi na http://upfoto.pl/ (notabene ten sam co my smile.gif ) oraz autora skryptu uploads.pl
Prawdopodobnie ten wpis zostanie usunięty ponieważ jest on tu adminem. Jeśli tak się stanie naszym głównym punktem honoru będzie ZAKOŃCZYĆ tą sprawe tak jak być powinno.

Kradzione i hackowane? A to dobre. Owy skrypt, który mam na uploads.pl jest na licencji GNU/GPL.

Niech mnie Pan poprawi jeśli nie mam racji: pisze Pan, że używam takiego samego skryptu co na upfoto.pl i na Państwa fotoo.pl ? Bo jeśli tak, to albo uznaję to za kiepski żart, albo przypisuję to akonto tego, że nie odróżnia Pan tych dwóch jakże różnych skryptów! wink.gif I ktoś tutaj mówił o niekompetencji jeśli dobrze sobie przypominam wink.gif

Proszę nie oceniać mnie wg siebie, gdyż nie będę tutaj niczego kasował. Jeśli Pan gdziekolwiek w jakikolwiek sposób kasuje nieprzychylne opinie o Państa serwisach to pozostaje mi tylko :lol2:

Wytacza Pan wielkie armaty, a nie potrafi zrozumieć, że Państwa hosting nie spełniał moich wymagań i miałem prawo napisać swoją opinię.
Niech mi tylko Pan powie jak to jest, że na Państwa serwisie rzekomo " nie potrafiłem" postawić uploads.pl, natomiast na serwerach ahost.pl poszło mi to bez problemu? smile.gif

--------------------

kontakt:

+Quote Post
HUBI
post 4.12.2006, 20:21
Post #7

Legalana mozliwe ze jest, (nie moge tego udowodnic ze nie jest), ale wersja 2 to nie moge sie zgodzic ze jest w 100% Pana, poniewaz 30 % kodu pochodze z tamtego skryptu wiec Pan sobie sam zaprzecza, a i jeszcze pytanie, jezeli zmieniliscie az 70% kodu to nie sadzi Pan ze lepiejby bylo napisac taki skrypt od nowa? chyba ze nie miesliscie na czym sie oprzec i nie potraficie od nowac napisac takiego czegos a nawet lepszego.

--------------------

+Quote Post
vantes
post 4.12.2006, 21:06
Post #8

Tematów: 0
Nr użytkownika: 68

Ja nie kwestionowałem opini a tylko sposób jej wyrażenia i "czepianie" się konkurencyjnego serwisu hostu zdjęć.

W sprawe gigantyczny.pl nie będe wnikał. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Punkt dla Ciebie za nie skasowanie mojego postu.

Jeśli chodzi o serwis www.upfoto.pl - tu akurat prosze mnie nie rozśmieszać smile.gifsmile.gifsmile.gif
Udowodnienie że to ten sam skrypt którego my używamy jest bajecznie proste:
wystarczy zobaczyć jak zaindeksowane są oba serwisy przez google - mianowicie w oryginalnym skrypcie był błąd - bot googla nie mógł się dostać do podstron i wyskakiwał błąd:

KOD
Fatal error: Call to undefined function: sqlgetx() in /home/upfotop/public_html/links/dominika/index.php on line 36.

Tu zaindeksowany Twój skrypt:
http://www.google.com/search?hl=pl&rls...=Szukaj&lr=
a tu nasz:
http://www.google.com/search?hl=pl&rls...=Szukaj&lr=

w obu przypadkach są zaindeksowane strony własnie z tym błędem - z tym że my poprawiliśmy już ten mały error i indeksuje już dobrze.

Po za tym jeśli już naprawde mam udowodnić że to ten sam skrypt moge zadzwonić do autora skryptu.
Myśle ze dla niego nie bedzie to trudne.

CYTAT(HUBI)
Legalana mozliwe ze jest, (nie moge tego udowodnic ze nie jest), ale wersja 2 to nie moge sie zgodzic ze jest w 100% Pana, poniewaz 30 % kodu pochodze z tamtego skryptu wiec Pan sobie sam zaprzecza, a i jeszcze pytanie, jezeli zmieniliscie az 70% kodu to nie sadzi Pan ze lepiejby bylo napisac taki skrypt od nowa? chyba ze nie miesliscie na czym sie oprzec i nie potraficie od nowac napisac takiego czegos a nawet lepszego.

Proponuje poczytać o prawie autorskim w zakresie wartości intelektualnej - oprogramowanie:
jeżeli różnice przekraczają 70% uznaje się za dwa odrębne programy.
Prosze spróbować napisać od podstaw i już będzie wiadomo czemu postąpiliśmy tak a nie inaczej. Po za tym własnie za to zapłaciliśmy...

DODANO:

Że też wczesniej nie zauważyłem:
http://www.upfoto.pl/admin/login.php smile.gifsmile.gifsmile.gif
Jak byk strzelił ten sam skrypt - prosze przyznać mi racje i juz wiecej nie kłamać !!!

+Quote Post
DawPi™
post 4.12.2006, 21:19
Post #9

valid cue to your things

Hm, jedna uwaga to taka, że się nie zrozumieliśmy. Myślałem, że insynuuje Pan, że mój skrypt i upfoto.pl jak i fotoo.pl to identyczne skrypty.

--------------------

kontakt:

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 22.05.2012 - 20:10

Polecane strony:

mapa forum