![]() ![]() |
12.04.2007, 14:14
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 9 Wiek: N/N Tematów: 4 Dołączył: 11-04 07 Nr użytkownika: 1834 |
Przy wygrywaniu nowych programów takich jak: edytory tekstu, programy graficzne czy programy odtwarzające muzykę mamy do czynienia z problemem przypisywania plików tym nowo wgranym programom. Mówiąc prościej, wgrywając na przykład program Corel PhotoPaint, wszystkie pliki (jpg, bmp, itd.) kojarzone są z tym właśnie programem i przez niego otwierane. Jak wiadomo jest to obszerny program, więc ujrzenie pliku graficznego wymaga nieco czasu. Jeżeli więc chciałbyś ustawić poprzednie skojarzenie, musisz wykonać następujące czynności. Wybierz w dowolnym folderze Widok/Opcje folderów, następnie kliknij zakładkę typy plików i usuń plik o interesującym Cię skojarzeniu. Kliknij OK. Teraz otwórz plik, którego skojarzenie skasowałeś. Otworzy się menu z prośbą o skojarzenie pliku. Kliknij więc na program, który ma otwierać, bądź edytować dany plik i zaznacz opcję "Zawsze używaj tego programu do otwierania pliku tego typu". Kliknij OK.
|
|
|
|
12.04.2007, 18:24
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 58 Wiek: N/N Tematów: 19 Dołączył: 2-04 07 Nr użytkownika: 1462 |
Ciekawy sposób !!
Ja też mam jeden nie jest długo trwały ale cykliczny 1.Klikam na właściwości piku 2.Pojawia mi się zakładka ogólne i w takim przypadku jak mamy np gimp i on chce nam otwierać w moim przypadku pliki .jpg klikam zmień i daje np podgląd obrazów i faksów Jak myślicie dobry sposób ??? |
|
|
|
12.04.2007, 18:31
|
|
![]() valid cue to your things Grupa: uzytkownik Postów: 1173 Wiek: 27 Tematów: 521 Dołączył: 13-11 06 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 1 |
CYTAT(Oktawian August) Wszystkie drogi prowadzą do Rzymu. Wg mnie nie ma znaczenia czy sposób jest dobry lub nie. Jeśli jest skuteczny oczywiście to nie ważne jak wygląda. Liczy się efekt końcowy. -------------------- www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB kontakt: GG: 7129 e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com założyciel webMe.pl - tatuś ;) |
|
|
|
12.04.2007, 18:37
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 58 Wiek: N/N Tematów: 19 Dołączył: 2-04 07 Nr użytkownika: 1462 |
Jak dla mnie łatwy i skuteczny
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.05.2012 - 5:01 |