IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Microsoft w milionach domów
godfather
post 1.12.2006, 21:51
Post #1

Grupa: redaktor
Tematów: 156
Nr użytkownika: 25

Steve Ballmer przewiduje że liczba użytkowników nowych produktów Microsoftu może sięgnąć ponad 200 mln. Liczba ta ma być osiągnięta na koniec przyszłego roku i obejmować zarówno system operacyjny Windows Vista, ale i pakiet biurowy Office 2007 oraz nowe oprogramowanie Exchange Server.

Wszystkie trzy produkty są już dostępne dla odbiorców biznesowych. Jak powiedział Ballmer, Microsoft przewiduje, że ponad 200 mln użytkowników będzie korzystać z co najmniej jednego z tych produktów na koniec przyszłego roku.

Nie tak dawno specjaliści firmy IDC prognozowali, że w przyszłym roku sam tylko nowy system operacyjny Microsoftu trafi do ponad 90 mln komputerów. Warto wspomnieć, że w pierwszym roku obecności oprogramowania Windows XP trafiło ono do około 67 mln komputerów.

Obecnie "okienka" Microsoftu pracują w ponad 90 proc. komputerów na całym świecie. System Windows Vista w wersji dla konsumentów ma zostać zaprezentowany w styczniu przyszłego roku.

Źródło: PCLab.pl

==================
I najgorsze jeśli pomyśli się, że ten system jest chyba najbardziej wadliwy i niestabilny (mówię o tych najpopularniejszych).
Ja osobiście wypróbowałbym MacOS, ale niestety nie jest to system na PC, tak mi się wydaje.
Jestem ciekaw jaki wy macie system? I czemu jest to windows? tongue.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
DawPi™
post 2.12.2006, 0:13
Post #2

valid cue to your things

Grupa: uzytkownik
Tematów: 521
Nr użytkownika: 1

Moim zdaniem te prognozy są przesadzone. Ludzie nie przesiądą się tak szybko na nowy, rewolucyjny system bez możliwości sprawdzenia itd.

Ja jak większość userów mam win XP - co raczej niespodzianką nie jest. Raz na jakiś czas instaluję różne wersje linuxa, ale to tylko głównie by sobie go potestować.
Dla mnie w codziennym użytkowaniu pc liczy się szybkość, funkcjonalność. A do win jestem po prostu przyzwyczajony.

--------------------
www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB

kontakt:
GG: 7129
e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com

założyciel webMe.pl - tatuś ;)

+Quote Post
HUBI
post 2.12.2006, 2:45
Post #3

Grupa: uzytkownik
Tematów: 197
Nr użytkownika: 2

CYTAT(DawPi @ 1.12.2006, 23:13) *
Moim zdaniem te prognozy są przesadzone. Ludzie nie przesiądą się tak szybko na nowy, rewolucyjny system bez możliwości sprawdzenia itd.

Co do prognoz to sie przekonamy za jakis czas, jak zostanie oficjalnie wypuszczony windows vista. (I tak go nie kupie i nie bede uzywal)

CYTAT
Ja jak większość userów mam win XP

Tak, ja tez mam go oraz slackware.

CYTAT
Raz na jakiś czas instaluję różne wersje linuxa, ale to tylko głównie by sobie go potestować.

A jakie instalowales juz?, nie sadzisz ze linux jest duzo szybszy od windowsa?

CYTAT
Dla mnie w codziennym użytkowaniu pc liczy się szybkość, funkcjonalność.

Dla mnie tez liczy sie szybkosc, i osiagam ja na slackware, moge smialo powiedziec ze dobrze skonfigurowane chodzi nawet 2 razy szybciej a czasem wiecej(w zaleznosci od zadania jakie wykonuje).

CYTAT
A do win jestem po prostu przyzwyczajony.

Jak wiekszosc ludzi.

--------------------

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

- Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 19.05.2012 - 10:08

Polecane strony:

mapa forum