![]() ![]() |
11.12.2006, 18:33
|
|
![]() Grupa: redaktor Postów: 478 Wiek: 23 Tematów: 156 Dołączył: 15-11 06 Skąd: Tychy Nr użytkownika: 25 |
Oficjalne minimum sprzętowe dla Visty to procesor 800 MHz, 512 MB RAM oraz 35 GB HDD - analitycy iSupply uważają, że jest to zdecydowanie zbyt mało.
Autorzy raportu Sorting Out the Requirements for Windows Vista uruchamiali system na komputerach o różnych konfiguracjach i badali, w jaki sposób się zachowuje. Konkluzja z badań wygląda następująco: Vista potrzebuje procesora o zegarze 3 GHz (jeden rdzeń) lub 2 GHz (dwa rdzenie), by pracować poprawnie. W wypadku notebooków można się zadowolić procesorem 1,5 GHz. Takie wymagania sprzętowe nie wiążą się według badaczy z szeroko reklamowanym interfejsem Aero, który - jak podkreślono w raporcie - można przecież wyłączyć. Głównym powodem dużego zapotrzebowania na moc obliczeniową Visty są zmiany w kodzie systemu, co raport podsumowuje słowami "Vista potrzebuje dużej mocy obliczeniowej, żeby działać jak Vista". Specjaliści iSupply starają się też wskazać, że pomimo zaniżenia przez Microsoft podawanych wymagań dla Visty, większość nawet starszych komputerów ma lepsze komponenty. Źródło: ITbiznes.pl ==================== Tak właściwie to czemu jest aż taki duży dysk? Czyżby Vista chciała nam zrobić spam na kompie? |
|
|
|
12.12.2006, 3:59
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 379 Wiek: N/N Tematów: 197 Dołączył: 13-11 06 Nr użytkownika: 2 |
Tak właściwie to czemu jest aż taki duży dysk? Czyżby Vista chciała nam zrobić spam na kompie? Tak, chca Nam zrobic bardzo duzy spam, a tak serio po cholere taki system gdzie wpierdziela tyle zasobow? gdzie tutaj szybkosc? nie dla wszystkich liczy sie wyglad! -------------------- |
|
|
|
12.12.2006, 17:54
|
|
![]() TOPoster Grupa: uzytkownik Postów: 123 Wiek: N/N Tematów: 12 Dołączył: 2-12 06 Nr użytkownika: 62 |
Mi sie jakos Vista narazie nie widzi :/ Po wynikach testów dotychczasowej wersji widac ze jest niedopracowana a Billy Gates chce zarobic juz jak najwiecej kasy
Osobiscie nie imponuje mi to ze sa w niej przeswitujace belki , duze ikonki, dodatkowe paski itp takie [beeep]erelki zamulaja i dlatego trzeba miec silnego procka ;] Sam mam w miare silnego procka bo 2,8 ghz ale niebede instalował Visty. Kupilem niedawno w promocki XpPro dla studentow za 180 PLN, ustawilem wyglad klasyczny i mam spokój -------------------- |
|
|
|
12.12.2006, 18:37
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 379 Wiek: N/N Tematów: 197 Dołączył: 13-11 06 Nr użytkownika: 2 |
Tak to prawda, ale jest opcja gdzie mozna wylaczyc te "udogodnienia" czytaj upiekszacze. Ja juz kiedys rozmawiajac z kumplami powiedzialme ze nigdy u mnie nie bedzie visty na kompie.
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.05.2012 - 9:29 |