![]() ![]() |
16.04.2007, 18:36
Post
#1
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 11 Wiek: N/N Tematów: 4 Dołączył: 21-03 07 Skąd: krk Nr użytkownika: 1155 |
Polski oddział firmy Microsoft poinformował, że od niedzielnego popołudnia do polskich internautów rozsyłane są fałszywe wiadomości e-mail z logo Microsoft oraz informacją o zagrożeniu komputera.
Micorosoft informuje, że do polskich internautów docierają wiadomości e-mail zatytułowane "Uwaga: Twój komputer jest zagrożony!". Dodatkowo są one opatrzone logo Microsoft Windows i mają alias "Microsoft Centrum Bezpieczeństwa", oraz zachęcającą do natychmiastowej aktualizacji systemu Windows. Firma Microsoft zapewnia, że nie jest nadawcą korespondencji, ani nie zleciła nikomu jej rozesłania. Polski oddział przestrzega internautów przed otwieraniem wspomnianej korespondencji i instalowaniem jakichkolwiek aplikacji. Łącza w fałszywym mailu prowadzą do strony internetowej zawierającej niebezpieczne oprogramowanie, którego celem jest zainfekowanie komputera. Microsoft przypomina, że firma nie prowadzi mailingów zachęcających do aktualizacji oprogramowania i nie przesyła drogą elektroniczna aplikacji, które mają do tego służyć. źródło media2.pl |
|
|
|
16.04.2007, 18:39
Post
#2
|
|
![]() valid cue to your things Grupa: uzytkownik Postów: 1173 Wiek: 27 Tematów: 521 Dołączył: 13-11 06 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 1 |
Uff, dobrze, że nie klikałem
btw. przenoszę.. -------------------- www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB kontakt: GG: 7129 e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com założyciel webMe.pl - tatuś ;) |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.05.2012 - 8:49 |