![]() ![]() |
15.11.2006, 18:52
|
|
![]() valid cue to your things Grupa: uzytkownik Postów: 1173 Wiek: 27 Tematów: 521 Dołączył: 13-11 06 Skąd: Kraków Nr użytkownika: 1 |
Produkt firmy Embedos, ethernus, blokuje komunikatory, a także aplikacje działające w sieciach P2P.
Rozwiązanie powstało by pomóc administratorom sieci komputerowych w eliminowaniu z infrastruktury teleinformatycznej niepożądanych aplikacji. Serwer sieciowy ethernus zyskał dodatkową funkcję filtra aplikacyjnego, umożliwiającą blokowanie programów, których działanie w firmie może być niepożądane. Filtr działa w warstwie siódmej sieci, czyli w warstwie aplikacji, skutecznie blokując konkretne programy, takie jak komunikatory internetowe, np. Gadu-Gadu, czy programy do ściągania plików z Internetu, np. Azureus czy e-Mule. źródło: onet.pl -------------------- Jestem ciekaw czy Wasi providerzy też już poblokowali Wam GG lub inne programy p2p ? Mój chyba albo ma ospałych adminów, albo po prostu nie czyta wiadomości na onecie mniejsza o to, wszystko działa. Odpukać -------------------- www.IPSlink.pl - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board, support IPB, PL ACP
www.supportIPB.com - support for opartych na IPB kontakt: GG: 7129 e-mail: biuro@ipslink.pl | ipb@ipbsupport.org | ipb@supportipb.com założyciel webMe.pl - tatuś ;) |
|
|
|
16.11.2006, 0:26
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 379 Wiek: N/N Tematów: 197 Dołączył: 13-11 06 Nr użytkownika: 2 |
NIe bede mial providera ktory bedzie mi blokowal porty czy inne rzeczy, takie cos moze sie sprawdzic w firmach gdzie pracownicy maja dostep do internetu.
-------------------- |
|
|
|
16.11.2006, 19:56
|
|
|
Grupa: uzytkownik Postów: 14 Wiek: 36 Tematów: 2 Dołączył: 14-11 06 Skąd: Szczecin Nr użytkownika: 10 |
[..]w firmach gdzie pracownicy maja dostep do internetu. A najbardziej szkolach. -------------------- Tak.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.05.2012 - 8:19 |